Isnin, 12 Julai 2010

....pg ni bangun lewat sket..sbb layanz world cup..nasib baik mata x ngantok sgt bila smpai office....
just aku berangin lak tetiba jer pc aku ni x leh nk bukak pesbuk...ape la nasib ku pagi ni...dh macam2 cara aku buat tetap still x leh on....mgkin aku kena create yg baru kot...nk create cmner nk login pesbuk pn x leh gak...nk kata x mandi x juga..xkan HR block kot..aku nmpak cine sbelah ni tngah layanz..cnfused gak ni..ahhhhh!!!! lantak la..ada aku kesah...wakakakakakakaka...

Isnin, 5 Julai 2010


....dh lama x jenguk wall aku ni...xtau nk tulis aper..cuma minggu lepas rase trcabar mindaku..syukur isteri trcinta bnyak mmberi kata2 prangsang agar tidak terus kecewa..dh yg lebih pnting aku jgn putus asa n terus brusaha..buat mase ni aku just rilex...operasi akan brmula slepas raya..insyalah..ni pun pose dh x lama lg dh..takut nnti smua plan jadi hancus lak..hehehe...smoga brjaya untuk diri aku sndiri..hehehe..chaiyokkkkkkk...khuz..

Selasa, 18 Mei 2010

....xder aper nk di citerkan...cuma minggu ni aku betoi2 brnasib baik jer..aduhh..cuti dh bnyak bulan ni..tapi xper asalkan orng yg ku sayang akan cepat sembuh..aminn...

Selasa, 27 April 2010

diriku.........


emmm..dah lama x tengok blog aku ni..ni pun time free leh la aku up date tu pun bila aku melihat awan gelap diluar office mnandakan sudah nk ribut taufan akan melanda shah alam..begitu juga la ati ku ini bila mngenang kan 1may sudah smakin tiba..bukan pikirkan sronok untuk brcuti tapi aku trkenangkan shabat baik ku aruah azrin yg pergi mninggalkan alam fana ini untuk mngadap yg maha esa..masih trgiang giang di telinga ku pada 1may 2008 pabila aku mndapat sms dari melaka yg mngatakan azrin eccident di tol pedas mngala ker KL..ku fikir mgkin ni hanya lawak dari BOB..brkali2 aku mmbalas msg untuk kepastian..dan akhir nye sah sudah azrin pergi wat slama2 nye brsama anak tunggal nye yg brumur lebih kurang 7bulan..isteri dan ibu yg cedera parah akibat pelanggaran brsama lori di lorong kecemasan hgway plus..pergi sudah shabat baik ku..patut la 2-3ari sbelum dia pergi sms ku tidak dibalas,pikirku mgkin dia sibuk tidak sperti sbelum2 ini pasti sms ku akan dibalas walaupun lambat..mgkin dia dh tau ajal nye..kepada ku tiada pesanan tetapi dgn rakan stugas dia mngatakan akan pergi jauh sbelum memulakan cuti sempena 1may itu..azrin la orng pertama yg aku jumpa slepas aku mnjejak kan kaki wat pertama kali di TOYOTA dulu..dia la yg bnyak mmbantu aku dikala aku perlukan bntuan dari segi bab kerja..walaupun aku x lama berada di TOYOTA tapi prsahabatan aku dgn nye terus akrab..dan dia akan datang kerumah ku bila kesempatan brtanyakan kabar..masih tringat lagi katanye dia terasa hapy stelah 3tahun mnunggu akhirnya dia bergelar bapa jelas kelihatan riak wajah yg brseri2 di muke nye..dan yg paling aku terasa bila stiap kali jumpa pasti dia akan brkata.."bro..bila ko nk kawen"..jawapan yg aku beri tunggu jer ko la orng pertama yg aku akan bgtau azrin..dan slalu juga dia brkata "ko still setia kawan lagi gan awek tu yek"(isteri ku skarang ni)...aku mmbalas still lagi bro wa nk wat bini...hahaha...kami ketawa...tapi tu la takdir telah trtulis prsahabatan ku brsama dia hanya smntara dan dia juga x dapat hadir di ari brsejarah ku di saat aku diijab kabulkan brsama isteri ku..walaupun 2tahun brlalu ingatan ku pada azrin tetap x kan luput di ingatan,,.. dia la shabatku yg sbenar benarnye dan tiada pnganti..hanya doa2 ku saja yg dapat ku berikan pabila solat..smoga aruah azrin n anak nye bhgia disamping sang pencipta..dan smoga roh nye dicucuri rahmat..amin.......

Jumaat, 16 April 2010

pagi yg bengang tanggal 16-4-2010..jam 8.35am..

ari ni kuar awal sket sbb nk brkfast kat luar...biasa ler mood pagi kureng..
ceria sket..lepas makan di SINGAH-AN..biasa la harta ira dulu ke office nye..aku terus ke petronas yg brdekatan..beli paper kosmo-rokok skotak n isi mnyak keta..slesai jer aku lalu jalan jauh sket nk ke office n smpai jer di flyover jalan subang lama..aku lihat ada sbuah keta wira eroback yg dipandu oleh sorang pmpuan..aku prasan dari crmin sisi dia tngah brborak gan kwn disebelah nye smbil menelepon..udah ler nk belok ke kiri tapi dia gan laju datang dari sbelah kanan aku yg nk ke kiri mnghala ker subang hi-tech kilang gula csr...bangang tul la budak betina tu..dh la rambut macam singa (x mandi kot) mgkin dia trlambat gi keja gamak nye..kurang ajar lak cara bwak keta xtau undang2 lesen trbang kot..angin la aku yg x pasal2 nk mngelak dia..emm..kena isyarat fuck gan aku..tapi dia dlm tu still sembang2 lagi gan kwn sbelah dia tu..gan kurang ajar tunjuk kan fuck pada aku tapi lebih lama smpaikan brader depan aku tu pun mengeleng kpala...gaya cam bebudak..mak bapak x ajar gamak nye..ikutkan ati mau aku keja tapi tu ler dh kt sminggu aku bawak keta..kalau merempit tadi mmg aku kejar silap2 pecah cermin keta dia aku baling gan helmet....kurang asam samdol tul minah betina SINGA tu....

Jumaat, 9 April 2010



per nak citer ari ni...emm..kisah isteri ku trcinta di kokak kucen(rainy)..ehhehe..bukan nk citer benda kelakar tapi cuma citer pasal aku kesian tramat sgt kt ira..aku nmpak ni la faedah nye bila brkhawin n idup brsama..ada sikap saling bantu mmbantu bila ada antara seorang pasangan kita yg dlm kesakitan n kesusahan..marah...???mane mgkin aku x marah gan rainy yg wat hal di pagi rabu tanggal 7april yg lepas..mgkin ni salah aku n ira yg trlepas pandang atas kebajikan rainy..dia perlukan teman juga sperti kita manusia..perlukan teman mgkin sbb tu dia jadi sparuh giler..n dgn dikurung di dlam umah slama hampir 2tahun lebih pasal tu la dia jadi sparuh giler..hehehe..smalam cian kt ira yg susah nk tidor,xper la syang salah syang juga yg x bgtau kt abg yg ubat ada kt dlm keta..kalau dibagitau abg akan turun toong ambik kan..dh kita dh brjanji susah senang brsama sama..cuma pas ni abg nk pesan bila time kucen2 tu brgaduh pegang jer penyapu..ingat jgn tunjuk kan sgt pada rainy kita ni lemah bg dema tu takut sket k..walau aper pun abg syang kan sayang n smoga syang cepat smbuh k..love u ira aiza..emmmuuaahhhh.........